Dag 13; Caldera de Taburienta & more

Vandaag vertrekken we vanuit Puerto Naos terug naar de Oostkust voor onze laatste 2 vakantiedagen, maar niet voordat we als nog het N.P Caldera de Taburiente hebben bezocht.

We zijn, zoals altijd, rond 8 uur wakker en genieten nog 1x van het heerlijke ontbijtbuffet in dit hotel. We stoppen de laatste spullen in de koffer en als alles weer keurig achter in de auto ligt gaan checken we uit. We hebben om 12.30 uur een parkeerplek gereserveerd, het is een half uurtjes rijden, dus even voor 12.00 uur gaan we op weg naar de Caldera.

We hoeven niet meer naar het Visitor's centra (nou ja, alleen voor een plaspauze) en dan rijden we richting de slagboom, waar we nu dus, op vertoon van onze kaart, wel door mogen. De weg loopt al slingerend omhoog tot we na 4km op de parkeerplaats zijn. Het uitzicht is meteen al goed.


Bijzonder is wel dat we moesten reserveren, want er staan slechts 3 auto's... De Lomo de Las Chozas die we willen lopen heeft 2 opties. Heen en terug dezelfde weg (een easy trail van ong 1,5uur) of een loop van 2 uur, die heen de easy trail volgt, maar terug een andere route heeft. We vragen de Ranger (hoe heet zo iemand in het Spaans) of we links of rechts om moeten lopen en die verteld ons meteen dat, ivm de hitte (34*) én de droogte het bosbrandgevaar dusdanig hoog is, dat alleen de easy trail van 1,5 uur open is. We moeten dus heen en terug de zelfde weg lopen.

De weg is redelijk makkelijk begaanbaar, breed en verhard, maar loopt wel afwisselend omhoog en omlaag én in de volle zon, dus afzien!

Vanaf hier hebben we mooi zicht op de zuidoostelijke kraterrand. La Cumbrecita is 1287m hoog.

Yeahhh, we hebben het weer gehaald!

Welkoms comité...

Vorige week stonden we aan de overkant op de Roque de Los Muchachos

Kijkje in de diepte...

Er is nog een 2e uitkijkpunt...



Als we, op een bankje in de schaduw genoeg gezien hebben en onze vochtgehalte, met water, weer op peil is gebracht, gaan we de zon weer in om aan de tocht terug naar de parkeerplaats te beginnen.

Terug bij de auto beginnen we aan het laatste stukje richting ons laatste hotel. Hacienda San Jorge. Dankzij juffrouw Google maps rijden we wel 3 of 4 x verkeerd. Dat mens weet dus serieus het verschil niet tussen een bocht in de weg en echt rechts/links afslaan. Grappig is wel, dat we in 6 x 30 dgn roadtrippen in de USA met een papieren routeplanner en een raodmap op schoot, nog nooit zo vaak verkeerd zijn gereden dan hier in een half uur met Google maps… Bij het inchecken krijgen we een (alcoholvrije) cocktail aangeboden; Welkom! We brengen de koffers naar de kamer en dan gaat Benny op zoek naar een plekje voor de auto, want die zijn schaars, heel schaars bij dit hotel. De auto staat nu op de parkeerplaats tegenover H10 la Taburiente, het hotel waar we de 1e dagen waren en wat hier zo ongeveer 100m vandaan is.... hahahaha.

Als hij terug is maken we een wandeling door de prachtige tuin die bij het hotel hoort...

Buenas tardes!

Buxuskoning...

Creepy…

Laurierboom...

Wortels van de laurierboom...

Pool...

Euphorbia cactus...

Plumeria…

Aan de achterzijde van de tuin zit een poort waarmee je direct toegang hebt tot het zwarte lavastrand en de Atlantische oceaan.

We lopen via de andere kant van de tuin terug.

Dadels...

Na het eten, prima buffet, proberen we de foto's te uploaden, maar het internet is zooo traag/crap dat het niet lukt. Later nog maar x proberen...

Morgen nog 1 dag op het mooie La Palma en dan richting huis....

Reacties

Reacties

Jannie

Wat een prachtige foto,s zeg hele mooie natuur daar,geniet de laatste dagen lekker bij het zwembad wand 34 graden is wel warm.???

roelf stuut

ZOVEEL PRACHTIGE FOTOS BEDANKT EN NOG FIJNE DAGEN

ria

wat een mooie foto's weer , goeie reis terug .

Tjergina

Ik heb er weer van genoten om met jullie 'mee te reizen'. Dankjewel voor de leuke verhalen en prachtige foto's. Get home safe!.

Willeke

Wat een mooie foto’s.
Prachtig weergegeven Anja.
Goede reis voor straks.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!