Dag 9; Niks moet & niksen mag!

Vandaag staat het N.P Caldera de Taburiente op het programma. We zijn wat later wakker, gaan wat later naar het ontbijt en twijfelen.... het N.P ligt op de route die we maandag, als we naar ons laatste hotel gaan, ook moeten rijden. We kunnen daar pas vanaf 17.00 uur inchecken en twijfelen nu of we vandaag nog gaan of toch misschien maandag als we die kant op moeten. We besluiten een extra 'lekker niks' dag in te voeren, maar zodra we boven zijn, draaien we weer om als een blad aan een boom en gaan we toch. Hahahaha, niets veranderlijker dan Benny & Anja.

Onderweg dus naar de Caldera! Het is maar een half uurtje rijden, we zijn er dus in no-time. We stoppen 1st bij het Visitor's Centre om wat info te halen over de Caldera en een eventuele trail die we kunnen lopen.

Het is druk bij de infobalie en iedereen heeft tijd nodig. Na een minuut of 20 is ons geduld op, we gaan er vandoor. We rijden naar de parkeerplaats en zien dan wel waar het schip strand. Hoe moeilijk kan het zijn, toch...

Na een paar km in de richting van de Caldera staat er ineens een slagboom en een hokje met een mevrouw erin. Ok, geen paniek, dat kennen we van de USA N.P's, je betaald een N.P. fee en je mag naar binnen. "Heeft U een parking permit?" vraagt de mevrouw. "Ehh, nee. Moet dat dan?" Ja dus! De parkeerplaats is klein én nog belangrijker VOL! Je moet bij het Visitor's Centre een (gratis) parkeerkaart halen en met die kaart mag je dan naar binnen. We rijden dus weer terug naar het Visitor's Centre. Gelukkig is het inmiddels wat minder druk en we zijn snel aan de beurt. "Uno parkeerkaart, por vafor". Probleempje.... vandaag is alles vol, evenals morgen, overmorgen en... en... De eerstvolgende vrije plaats in de ochtend is dinsdag. Das mooi, maar dan zijn we alweer aan de andere kant van La Palma, geen optie dus. Na 16.00 uur mag je ook zo door, zegt de infobalie meneer. Das ook mooi, maar daar hebben we dus geen zin in. We nemen de optie maandag middag om 12.30 uur. We hebben dan rustig de tijd om te ontbijten en de spullen in te pakken en op weg naar Haciënda San Jorge, ons laatste hotel, bezoeken we dan alsnog Caldera de Taburiente.

Terug naar het hotel dan maar weer. Nu hebben we de 1e dag koffie en thee gekocht in de veronderstelling dat er, zoals we gewend zijn, een coffee maker/waterkoker in de kamers zou zijn. Niet dus. Inmiddels zijn we dan ook al een week op zoek naar een klein waterkokertje, maar tot op heden niets gevonden. We komen langs een grote Spar, we halen een nieuwe jerrycan water en Cola en gaan weer op zoek.... Ze hebben wel koffieapparaatjes en grote waterkokers, maar helaas geen kleintjes. We vinden nog een Chinese Store die werkelijk van alles verkoopt, maar ook hier alleen maar 1,5 ltr waterkokers. Helaas.

We stoppen nog even bij Mirador de Puento Naos, omdat we hier een mooi zicht hebben op ons hotel Sol La Palma...

...en op 1 van de 5 vuurtorens van La Palma; De Faro van Punta lava in La Bombilla.

Rond 12.00uur liggen we weer bij het zwembad en, net als gisteren, is het weer heerlijk rustig hier.

Oh, wacht.... er is toch iemand in het water....

Hahaha, Bennyyyyyy!!!!

Het water is heerlijk verkoelend en het uitzicht.... ach ja.... er gaat niets boven een Ocean view!

Langs de rand, waar de ligbedden staan, staat een muurtje van lavasteen en hier lopen regelmatig Canarische hagedisjes op.

Op een gegeven moment loopt er ook een schijfje sinaasappel voorbij.... Ehhh, WTF.... ZONNESTEEK!! Of toch niet? Haha, nee hoor, don't worry een hagedis is er mee aan de wandel. Lekkerrr sinaasappel...

Eerlijk zullen we alles delen!

Nog een laatste duik voor vandaag...

Om 17.00 uur gaan we weer naar boven, tenminste... Anja gaat naar boven en Benny gaat (volgens de receptiedame is er een Chinese Store vlakbij het hotel) nog maar een x op zoek naar een waterkokertje. Ennn, jawel. Bingo! We are hartstikke happy. Eindelijk koffie en thee op de kamer.

Vanavond eten we in het hotel. Ook hier is een buffet en wat voor een buffet. Eindelijk yummie, yummie food. Er is een afdeling voorgerechten, met soep en gazpacho, brood, toast en smeersels en salades kant en klaar of zelf samenstellen. Het hoofdgerechten buffet heeft diverse soorten rijst, aardappels en frietjes, heel veel pannen gevuld met allerlei soorten stoofpotjes en curry's en 2 koks grillen vis en vlees to order. Er zijn pasta's en pizza's en niet te vergeten taarten en pudding en vers fruit. ik gok dat we de komende dagen ook wel hier zullen eten.

We sluiten de dag af met koffie/thee op ons balkonnetje en het geluid van de golven....

Disfruta la vida - Geniet van het leven!

Liefs van ons xxoo







Reacties

Reacties

Jannie

Heerlijk zeg hier is het voorlopig geen zwemweer, geniet ervan.

Riek

Wat een verhaal-geen kaartje-geen toegang, maar uiteindelijk komt het goed EN yesss, een waterkokertje gevonden, de aanhouder wint.
Geniet er nog maar lekker van.
Leuke foto's van de hagedis(sen.)

Willeke

Wat een zoektocht naar een waterkoker maar idd de aanhouder wint.
En wat een mooi uitzicht weer en bijna een prive zwembad.
Geniet ervan

Jill

Wat leuk die hagedissen?!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!