Dag 6; Cascade de Los Tilos


Vandaag gaan we naar La Cascade van Las Tilas. We zijn al voor 8 uur wakker en na een frisse douche gaan we naar het ontbijt. Ook hier is dat in buffetvorm en er is voldoende keus weer. Lekker hoor.

Rond 10.00 uur rijden we weg. Eerst terug richting Barlovento en dan weer richting Les Saurces, dit stuk langs de bananenplantages, hebben we gisteren ook gereden.

Als we over de 'nieuwe', in 2004 geopende brug net voorbij Les Saurces zijn, slaan we rechtsaf de bergen in.

Het is maar een half uurtje rijden, maar ...net als van de week naar de Roque de los Muchachos... is het een kronkelweg met ontelbare haarspeldbochten. We komen bijna geen auto tegen, maar op de plaats van bestemming is het toch al wel behoorlijk druk met auto's. We parkeren en lopen dan eerst omhoog naar het restaurant voor koffie en een plaspauze. Na de koffie is het visitors centre aan de beurt. De trail naar de waterval ligt hier vlakbij en is niet zo ver, maar ze adviseert ons nog een trail van 2 uur door het laurierbos te lopen. Het startpunt is vlakbij de auto.We gaan het zien, 1st de Cascade maar...

Het is een smal pad, wat ons langs de bergkam en door tunnels naar de, met varens gevulde, Barranco de agua (de waterkloof) brengt.

Zowel de kloof als de Cascade de Los Tilos zijn werkelijk prachtig.

Als we terug zijn bij het visitors centre besluiten we toch te starten met de trail die ons geadviseerd is. We lopen terug over de weg, langs de auto en vinden al snel het startpunt. Un balcón antrevesado entre las brumas, oftewel een klein balkon boven de wolken...

De weg gaat een uur lang alleen maar omhoog, met hier en daar wat vals plat. Blik op oneindig en doorstampen dus!

Het is hard werken en hard zweten...

Het laatste stuk is écht afzien, maar dan zijn we er toch bijna. Alleen nog wat traptreden naar boven...

Nog een heel klein stukje...

...en dan staan we op een werkelijk heel klein platform met een uitzicht! Helaas laten de foto's de diepte in de omgeving niet zien. We zitten trouwens ook niet boven de wolken...

Het balkonnetje is echt mega klein en er willen nog veel meer mensen van het uitzicht genieten. Wel nemen wel nog even de tijd voor een'We did it' selfie.

De weg die nu constant naar beneden loopt is ook zwaar ...uitkijken dat je niet uitglijdt en jezelf tegenhouden... maar gaat wel een stuk sneller dan de weg omhoog.

Prachtige varens langs het pad...

Als we de tunnel zien, die lang én donker is (we gebruiken de zaklamp van de telefoon om onze nek niet te breken over iets) weten we dat we nu bijna beneden zijn. We hebben er precies 2uur over gedaan.

We lopen nog 1x terug omhoog naar het restaurant voor koffie en dan stappen we in de auto voor de weg terug naar het hotel, maar niet voor we La Laguna de Barlovento ingesteld hebben in Google maps. De laguna is een reservoir van 5.000.000m3 water in een krater. Het ligt op 600m hoogte en voorziet de bananenplantages van water. Van de week hebben we, onderweg naar de Roque de la Muchachos, dit reservoir al zien liggen. Vanaf het Laguna rijden we dan weer door naar ons hotel.

Net voorbij Les Saurces roept de Google mevrouw dat we links af moeten, we missen de afslag, rijden door, keren om, de bocht naar rechts nu is veel te scherp, we rijden door, keren nogmaals, gaan dan linksaf en meteen slaat de twijfel toe.... Dit is smal, heel smal en dit is steil, héééél steil!! We kijken elkaar aan, gaan we dit doen? Weten we dit zeker? ....maar eigenlijk is er geen weg meer terug, we kunnen alleen nog maar vooruit/omhoog en dat is al lastig genoeg. De weg is écht serieus mega smal en door de hoge neus van de auto zien we amper de weg voor ons, die al smaller lijkt te worden en de ene bocht na de andere volgt.... Na een kwartiertje ...het lijken wel uren... missen we een bocht naar rechts, we gaan links, ajjjjjj. Er staat een mevrouw voor haar huis in deze vreselijk smalle straat en wijst met haar vinger dat dit niet kan en dat dit niet goed gaat. We remmen en ze wijst dat we een stukje verderop kunnen keren. Oh, das fijn! De weg loopt dus dood, maar heeft aan het einde wel een keerpunt, waar we dankbaar gebruik van maken. We stoppen om de dame te bedanken en ze zegt dat we rechts af moeten buigen naar beneden. Als we vertellen dat we naar de Laguna willen, wijst ze dat we dan links naar boven moeten. Tuurlijk! Bij de afslag links/rechts kijken we elkaar aan.... wat gaan we doen? We vinden het eigenlijk allebei niet zo heel leuk dit, dus we beslissen dat we terug naar beneden gaan. Nu is dat ook makkelijker gezegd dan gedaan, maar nog verder omhoog op deze smalle weg willen we al helemaal niet. We zijn blij én opgelucht als we weer heelhuids beneden zijn. We zeggen tegen mevrouw Google dat we terug willen naar het hotel. We stoppen in Barlovento nog even bij de Spar voor water en Cola en nu is het nog maar een paar minuten naar La Palma Romantica... ...en dan is er ineens en bord La Laguna! Ehhh, La Laguna. Jawel.... we zoeken op Google maps en dan blijkt dat dit Laguna serieus 5 minuten rijden voorbij ons hotel is!! Neeeeee!!!! Jawel!!! We rijden er naar toe en dan blijkt dat je vanaf hier de Laguna bijna niet kunt zien liggen. Er is een recreatiegebied tegenover, maar om de Laguna staat een hoog hek en het is zelfs niet mogelijk om foto's te maken. Ach ja, meer zeg ik er maar niet over...

We drinken koffie in het hotel en vanavond krijgen we de gisteren bestelde lamsrack geserveerd. Geen toetje, want we zijn afgeserveerd...

Ik zeg; "Genoeg geweest voor vandaag!"


Reacties

Reacties

Ada

Wat zijn die fotos mooi zeg en een mooie reisverhaal .en spannend zeg ,gr

roelf stuut

prachtige fotos mooie natuur,en een goed verhaal er bij.gr

Jannie

Ziet er allemaal prachtig uit zeg jullie hebben de ochtendgymnastiek weer gehad,was wel afzien voor Ben hè ???

Riek

Spannend verhaal, ik zat ´m ook even te knijpen in de auto, gaat dit nog goedkomen,(jij leest wel veel thrillers Anja), pfffft, eind goed, al goed.

Willeke

Mooie trail voor de sportschool!
Prachtige foto’s

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!