Dag 5; Van Breña Baja naar Barlovento

Hè, hè.... Het is inmiddels 22.00 uur en de foto's staan op de site. Internet is crap!! Maar goed, de dag van vandaag...

Na het ontbijt pakken we de spullen in, checken uit en verhuizen we naar het Noorden van La Palma. We voeren de naam van ons 2e hotel in en hopen dat de Google maps mevrouw ons dan netjes de weg wijst...

De afstand tussen Breña Baja en Barlovento in minder dan 40km, dus we zijn er zo, maar we hopen onderweg nog wat toeristendingen te bezoeken/bezichtigen. Net voorbij Santa Cruz, klimt de weg al meteen omhoog de bergen in, we kronkelen door verschillende tunnels omhoog en langs de kust weer naar beneden.

La Palma staat ook bekend om zijn, of is het haar, bananenplantages en idd overal waar je kijkt, bananen!

Bananen én cactussen...

Zoals al gezegd hadden we ook nog wat toeristendingen op het programma staan, maar nergens komen we een bord tegen wat ons de weg wijst naar wat dan ook en voor we het weten zegt mevrouw Google dat we op de plaats van bestemming zijn.... Hahaha, wij zijn, na 6 USA roadtrips, dit soort kleine afstanden ook zooo niet gewend.

We parkeren de auto en laten de koffers voorlopig maar in de auto staan. Het is 12.00 uur en inchecken is vanaf 14.00 uur. We hebben niet de illusie dat we al in onze kamer kunnen. Het hotel ziet er uit als een echte oude Spaanse Haciënda...

....maar, oh wonder, de dame van die receptie verteld dat onze kamer dus wel klaar is. We checken in, ze geeft ons een rondleiding en brengt ons ook nog netjes naar onze kamer.

We genieten even van het uitzicht van ons, het middelste, balkonnetje...

...en dan maken we een wandelingetje door de tuin van het hotel.

Er is een zonneterras, een buitenbad, een fitnessruimte, een sauna en een binnenbad mét jaccuzi die Anja natuurlijk even wil laten bubbelen. Met 1 druk op de knop borrelt het warme water als een tierelier, alleen..... hoe moet dat ding nu uit?? HELLUP!! Niets werkt en we besluiten het dan maar te laten voor wat het is en 'm te smeren. Als we de eigenaar van het hotel tegenkomen, biechten we het toch maar op. Aha, er zit een timer op de borrelaar, hij stopt er vanzelf mee. Yeahhh!!

We drinken nog een bakkie koffie aan de bar en terug in de kamer, als de wolken vanuit de bergen naar zee, overtrekken veranderd het uitzicht op het balkon van dit...

...in dit...

Benny kijkt de rest van de middag een film op de laptop en Anja gaat verder in haar boek. Om 18.15 uur besluiten we te gaan eten.

Er is nog niemand, lekker rustig dus. We bestellen wat te drinken en verbazen ons over het feit dat de ober wel een ienie minie bakje met pinda's, maar geen menu komt brengen. Als we er om vragen verteld hij dat het restaurant pas om 19.00uur open gaat. Aha, vandaarrrr!! We krijgen wel vast de menukaart, zodat we alle tijd hebben om te kiezen. Als het dan toch eindelijk etenstijd is bestellen we gegrilde lam, een menu voor 2 personen. Helaas en Jammer de bammer! Dit gerecht moet je een dag van te voren bestellen.... tuurlijk! We zetten het vast op de bestelling voor morgen en vandaag doet Benny het met een biefstukje en Anja met Langoustines, beide met salade en friet. De biefstuk is heerlijk, maar hoe lekker de langoustines er ook uit zien, als je zelf het darm/poepkanaal er nog uit moet vissen is het ineens niet meer zo aantrekkelijk... Als Anja klaar is en Benny nog druk bezig met zijn salade komt de ober de borden weghalen. Hij wijst Benny er nog wel even op dat hij voortaan zijn bord moet leeg eten?? Hahahaha!!! Er is nog ruimte voor een dessert, Benny heeft een bananasplit en Anja neemt vers fruit met ijs. We sluiten af met 2 café Americano.

We hebben, helaas, geen Wi-Fi in de hotelkamer, dus na het eten moet Anja naar de lobby met de laptop. Het wordt een zware bevalling, maar het is gelukt! Morgen gaan we naar Cascade de Los Tilos.

Groetjes xx


Reacties

Reacties

Willeke

Wat een leuk hotel echt zo spaans en wat een mooie tuin

Riek

Wat een prachtige foto´s allemaal.

Ineke van Straten

Hoi Anja en Benny,
Het is een heel mooi eiland zo te zien, de foto's zijn prachtig.
Geniet van de vakantie.

groetjes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!